tisdag 22 maj 2018

Att låta dig gå


Min älskade lilla Fjant.
Värdens bästa Gabriel.
Gapriel.
Babriel.
Mammas kille! 
Balifjanten!
Världens vackraste kille. 
Baby Gabriel.
Farbror Gabriel.

Älskade lilla du. 


Hur ska jag kunna släppa dig? 
Du som var min första långnäsa. Du som satt och ropade under badkaret när jag duschade och jag undrade vad jag hade gett mig in på, skulle jag klara att ha hand om tre vrålapor?

Du som tog emot Issy och Lucas med öppen famn och som blev så ledsen när de inte omedelbart accepterade dig. Du som älskar alla som kommer hit.
Du som sover i min famn varenda natt. 

Du som är världens bästa Gabriel. Idag har Gabriel och jag varit på sjukhuset och Gabriel har blivit röntgad och tagit blodprov inför eventuell operation. 
Han har varit sjuk i flera veckor och penicillinet hjälpte inte, en CT visade att något växer inne i mellanörat. 

Idag fick jag veta att Gabriel är i för dåligt skick för att klara en operation och allt vad det skulle medföra. Det vore inte snällt att utsätta honom för en stor operation när han har så mycket hälsoproblem redan.

Idag bestämde vi datum för när han ska dö. Jag vill bara kräkas när jag tänker på det. 
Min Gabriel ska dö. 

Jag vill inte. Den här sista veckan finns inga regler, han får äta vad han vill. Jag har laddat upp med bondkakor, glass och dreamisar. 

En vecka kvar med min älskade Gabriel. 


måndag 7 maj 2018

Greta 1 år

Idag fyller min lilla Greta 1 år!

Det är inte klokt vad fort tiden går, mitt lilla yrväder har gått och blivit stor... Fast stor och stor förstås, i mina ögon kommer hon nog alltid att vara min lilla duva. Min ballerina i mörka balettskor. Min vackra lilla jaguar, smidig som få och tyst som natten. Ja förutom när hon vill säga något då, då är hon verkligen inte tyst. 

Helt enkelt världens bästa Greta!


Hon har aldrig fått smaka på bulle men när Gabriel blir så där väldigt intresserad ja då måste man allt vara med. 


Hon gillar att se på tv och vill precis som de flesta diskutera sina favoritprogram.


Hon tvättar alla i familjen så att vi luktar rätt för alla måste naturligtvis lukta Greta, annars är det fel.


Ibland är hon en mattegris och måste sitta i knät och bli pussad. Hon är inte lika mycket knäkatt som sina bröder men ett par gånger/dag måste hon få mysa med matte.


Min älskade lilla prinsessa, tänk vilken tur det var att just vi fick dela vardagen med dig! Gabriel hade längtat så efter sällskap och du kunde inte passat in bättre här hemma. Du är så mycket glädje!


Fullt ös, medvetslös är Gretas motto och jag skulle inte vilja ändra på något hos henne. Hon är verkligen världens bästa Greta.


Grattis på födelsedagen, ikväll ska du få gå loss på gräset så länge du vill.

lördag 5 maj 2018

Mera sol


Det är så härligt att va i solen!

Lilla Greta njuter av solen.


Greta "Ja det gör jag matte, visst är jag fin!"


Gabriel har fått örat rengjort och vill vara ifred och tvätta sig.


Sigvard försöker följa efter men vågar inte riktigt, han vet ju att Gabriel inte alls vill brottas i tornet.


Två soldyrkare.


Sigvard "Vad gör du Gabriel? Får jag vara med Gabriel? Gabriel..."


Greta "Jag tänker i alla fall ligga här och bara sova... Fast..."


Greta "Vad gör du Gabriel? Gabriel?"


Gabriel tvättar sig och njuter av värmen.Gabreil mår bättre men är inte helt bra, det kommer fortfarande en massa skräp ur örat och han går omkring och lutar örat neråt. Hans penicillinkur tar slut på tisdag och jag misstänker att han kommer att behöva en annan sort för att infektionen ska försvinna. 

Veterinären såg inga polyper i örat men om problemen fortsätter kommer de kanske att behöva kolla örat under sövning igen. 

tisdag 1 maj 2018

Långhelgen i bilder

Jag spelar nästan aldrig tv-spel längre men oj vad kul Greta tyckte att det var. Hon brukar ofta se på tv men sitter sällan så nära tv:n, nu satt hon som klistrad i säkert en halvtimme. 


Sigvard tröttnade när fiskarna inte hoppade ut bakom tv:n och muttrade någonting om "Falsk marknadsföring" och gick och la sig i soffan istället.


Greta tittade länge och försökte hjälpa till med tassen mellan varven.


Annars har helgen tillbringats mycket så här, småttingarna brottas i timmar.


Greta "Kom igen då!"


Sa jag att de tycker om att brottas? Handduken ligger där för att det fortfarande rinner var ur örat på Gabriel.


De tröttnar visst aldrig.


Min lilla vanlijbullebebis håller på att bli stor, jag hittade hans mjölktand i soffan i morse.


Greta har äntligen fått äta gräs.
Greta "Kom igen då matte, skynda dig!"


Greta "Så här gör man Sigvard, bit ordentligt!"


Bullegubben har fått en ny favoritplats, han vill ligga mellan eller på mina fötter.


Gabriel har piggat på sig och mår bättre en är inte riktigt bra ännu. Han äter med god aptit och även om han sover mycket så är han betydligt piggare när han är vaken.


Greta är väldigt intresserad av hans dåliga öra och jag vet inte hur många gånger jag fått putta bort henne för att hon vill vara där och slicka.


Det är gott att de har varandra mina små.

lördag 28 april 2018

Gabriel är sjuk

Det har varit något i ett par dagar nu som jag inte riktigt har kunnat sätta fingret på, jag har funderat på om jag ska kontakta veterinär men har inte riktigt vetat vad jag skulle säga var fel. Han har ätit och druckit bra och skött magen och varit med och lekt när jag har tagit fram vippan men något har ändå känts fel.

I morse väckte han mig genom att skaka på huvudet och så såg jag att örat hängde. Det rann lite ur örat och han luktade konstigt, väskan var lite gulaktig så jag ringde Västra och fick en tid på förmiddagen. 


Gabriel har en akut öroninflammation och det rinner var ur örat och inne i svalget vilket innebär att trumhinnan är sönder. Han sövdes, örat spolades och rengjordes och jag var med när veterinären undersökte öronen och svalget.

Nu ska han stå på örondroppar och antibiotika i 10 dagar och så ska jag göra ren öronen enligt behandlingsschema. Det finns en risk att han förlorar hörseln på örat men viktigast är naturligtvis att han får må bra igen min lilla skruttgubbe!

Älskade lilla trollunge vad du skräms. Och vad snäll du är hos veterinären. Finaste killen!


Groggy efter sövningen.


Småttingarna tar emot Gabriel när vi kommer hem. Sigvard fräste lite i början för Gabriel luktar väldigt fel. Greta vill väldigt gärna få lukta i örat på honom.Nu har vi sovit middag tillsammans och Gabriel har fått medicin och druckit lite vatten. Han har varit med i köket och tiggt mat på kvällen men åt knappt något. Sövningen kan sitta i och påverka tills inatt så jag försöker hålla mig lugn och tänka positivt.

Mår han inte betydligt bättre inom 5 dagar ska jag ringa veterinären igen.

Håll tummarna för oss nu!

Att låta dig gå

Min älskade lilla Fjant. Värdens bästa Gabriel. Gapriel. Babriel. Mammas kille!  Balifjanten! Världens vackraste kille.  ...